Kedves Szülők, kedves Tanulók! A felvételi felkészítő matek-magyar tanfolyamunk Gabi néni édesanyai teendői miatt egyelőre szünetel! Jelentkezni fogunk!

2022/23 ősze - Felvételi Felkészítő Tanfolyam

 Szeptember 17-től január 14-ig tartó fél éves tanfolyam díja 47 500/fő/tanfolyam.

Szeptember 10-én 10 órakor szülői értekezletet tartunk az érdeklődők számára. Pápán, Korona utca 49. 1/5. lakás (5 kapucsengő), illetve a második csoportnak 11 órakor ugyanitt.

Itt bemutatkozunk, elmondjuk a központi felvételivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a tanfolyam menetét. A szükséges dokumentumok kitöltésével és a tanfolyamdíj befizetésével megtörténik a beiratkozás. Ismertetjük a pontos időpontokat, a szükséges felszerelést. A részvételi szándékot kérjük előre jelezni!

Szeptember 17-én szombaton kezdjük az oktatást - két csoportban, kétszer 9 fővel, egy tanóra matek és egy tanóra magyar órával, 15 héten át. Az iskolai szünetekben nem tartunk tanórákat. Több alkalommal is végzünk méréseket, a fejlődés nyomon követése érdekében. Minden alkalommal tanulnivalót és otthoni írásbeli feladatot is kap a tanuló, csak így van értelme a tanórák látogatásának. Ennek elkészültéről, eredményéről a szülőket is tájékoztatjuk. 

FELVÉTELI FELKÉSZÍTŐ 15 alkalmas, 30 órás TANFOLYAM:

 1. Tanfolyamunk heti egyszer 2 * 60 percben készíti fel a tanulókat a középiskolai felvételi eljárásra. Az ár a  nyomtatott tananyagot tartalmazza.

 2. A tanfolyam célja, az írásbeli típusfeladatainak begyakorlása, minden részletére kiterjedő teljeskörű felkészítés szeptembertől januárig. 

 3. Hasznos tájékoztatással és  tananyagokkal látjuk el a tanulókat, úgy mint: összefoglalók, nyelvtani összefoglalás, matematikai kisokos, a vizsga pontozási rendszere, buktatói, típushibák, gyakorlás.

 4. Az írásbeli feladatok javítása a következő tanórára – nem az óra terhére történik. 

5. Max. 9 fővel, kis csoportban dolgozunk.  Garantált a  tanári figyelem és az egyéni igények figyelembevételével szervezzük a tanórákat. 

6. Komplex matek-magyar tantárgyi felkészítést adunk, képzett, gyakorlott szaktanárokkal. Többszöri mérést iktatunk be a folyamat során, tanári értékelést százalékosan. Az utolsó órán kimenetei teszt írása, értékelése várható, így folyamatos képet kapnak a tanulók és a szülők a tananyag elsajátításáról. 

7. Folyamatos szóbeli és írásbeli feladatokat adunk, gyakorlás, házi feladatok, tanulnivaló lesz a házi feladat a felkészülés során. 

8. Tankönyvigény nincs, minden tananyagot biztosítunk tanáraink által összeállított nyomtatott tananyagban.

9. Tanóráinkat barátságos légkörben, egy 9 fős jól felszerelt tanteremben tartjuk. Tankönyvek, filces tábla, projektor, vetítő vászon, különálló asztalok várják a tanulókat. Minden a nyugodt, oldott légkörű, elmélyült tanulást szolgálja. A kis csoport jelenti a biztosítékot az elegendő szóbeli kommunikációra, a tanári figyelemre, az egyéni bánásmódra. 

 TERVEZETT TÉMÁK 

A felvételi időpontja 2023. január 21. 10 óra 

Szeptember 17. az első alkalom - ekkor írunk egy bemeneti tesztet, felmérjük, hol tartanak a gyerekek, milyen lesz a csoport összetétele, milyen témák jelentenek nehézséget. 

Szeptember 24. - Hangtan és Kombinatorika

Október 1.  - Fogalmazás, Számelmélet

Október 8. - Szófajtan, Mértékegységek 

Október 15. - Jelentéstan, Egyenletek 

Október 22. -  Alaktan, Statisztika 

November 5. - Helyesírás, Síkgeometria 

November 12. - középidős felmérés – ekkor írjuk a második tesztet, melynek célja a vizsgaszituáció gyakorlás, stresszkezelés és időgazdálkodás gyakorlati elsajátítása. A teszt eredményekről egyéni értékelésben számolunk be a szülőknek, jelezve azt is, hogy hol tudják segíteni gyermekeiket a felkészülésben. 

November 19. - Állandósult szókapcsolatok, Arány és törtrész 

November 26.-  Mondattan, Térgeometria

December 3. - Költői eszközök, Százalékszámítás 

December 10. - Összetett mondatok, Függvények és egyéb ismeretek 

December 17. - Gyakorlás - vegyes felvételi feladatok, összefoglalás. Felvételi feladatok vegyesen, időre 

Január 14.-  Próbafelvételi írása, egyéni javítás, tanácsok 

Január 21. 10 óra - FELVÉTELI 

A téli és őszi szünetben nem tartunk órákat. Összesen 15 alkalom lesz a félév során, minden héten házi feladattal. Kétszer 60 perc matek/magyar, szombatonként 9-11 óráig (délelőtti csoport) és 12-14 óráig (délutáni csoport). A tandíjat szeptember 10-én szedjük, és ekkor kötjük a tanulmányi szerződéseket is. 

A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!